Bio

Creativiteit is altijd de rode draad in mijn leven geweest. Van jongs af aan wilde ik creëren. Uit het niets nieuwe creaties neerzetten. Mijn eigen ideeën tastbaar maken. Op 22 jarige leeftijd ben ik, samen met mijn partner, het bedrijf Artop gestart: interieur en design. Hier kan ik nog steeds mijn passie voor creëren in kwijt.

Al lang voelde ik de wens om te schilderen. Na cursussen en privé lessen, had ik mijn vorm gevonden. Het vastleggen van gevoelens die ik ervaar, in kleur en textuur. Deze kunnen ontstaan in de natuur, tijdens muziek die ik hoor, of een gebeurtenis die impact op mij heeft.

Als ik schilder ontstaat er een energieveld, een sensatie die ik ervaar door het mengen van de kleuren op het doek. De tijd lijkt stil te staan en er ontstaat een werk:  Mijn gevoel geuit in een combinatie van kleur en compositie.

Ik houd van zien en mezelf afvragen, wat zet mensen aan tot iets?  Iets ontstaat in de hersenen en komt tot uiting in handelen. Waardoor  worden mensen gedreven, wat voor invloed heeft een beeld? Ik houd daarom van schilderen van abstracte vormen, zodat een herkenbare vorm niet bepalend is, maar het gevoel wat een werk bij iemand oproept: Een associatie van vorm en kleur en die kan voor iedereen anders zijn.

Mijn doel is te leven in het nu. Genieten van wat er is, ervaren wat er gebeurt zonder daar een oordeel aan te verbinden. Ik ga er vanuit dat de mens van origine puur is. Wat iemand doet, komt voort uit invloeden van buitenaf. Wie ben ik om te oordelen? Ik wordt gedreven door persoonlijke ontwikkeling en wil dit ook graag doorgeven aan anderen.

Het ervaren van mijn werken laat ik dan ook graag aan de kijker over, mijn missie is geslaagd als mensen zichzelf afvragen:

wat zie ik,
wat doet het met me
of
er gewoon van genieten…

Art

Kunst is een beleving, een sensatie die je ervaart als je er naar kijkt. Het mooie is dat iedereen iets anders ziet. Het zijn je ogen die zien, maar je bewustzijn bepaalt wat je ziet.

Menu
×